Rengöra penslarna är viktigt!

Jag har ofta tänkt på en sak när jag är ute och jobbar med andra make-up artister och det är att man använder samma penslar på olika människor. Det tycker jag är så ofräscht, så här kommer ett tips till alla som har hundra människor att sminka på samma dag- använd en brush cleanser! Den kan man lätt rengöra penslar med och det torkar på några minuter..Min bästa är MACs, ligger på runt 90 kr men räcker länge. För dig som använder en och samma borste till rouge och puder är detta också ett väldigt bra tips!

Mörka naglar...

Jag vill ha mörka naglar nu och det får gärna vara blodrött på gränsen till svart, denna MAC färg Illegal Purple är snart slut överallt..

Billigt smink

Jag har fått förfrågningar om att tipsa er läsare om billigt smink och jag ska i ärlighetens namn säga att enligt mina erfarenheter ÄR dyrt smink bättre. Men jag har faktiskt några guldkorn:

*Mascara Loreal Telescopic clean definition
*Mavala nagellack
*HMs kajalpenna classic, om man vill ha en rinnig, sotig look..
*Ldb Bronze, färgad dagcreme för en solkysst hy

Ni får gärna tipsa mig om era billiga guldkorn!

Pssst..

Fick precis höra att MACs PRO-serie är på väg till Sverige..Hurra!!!

Fransarna snart slut...

Dom bästa fransarna köper jag på MAC, det är styckfransar i tre olika storlekar så man kan skapa en naturlig fransrad..Fick även tag på Duos svarta lim i USA...Snyggt!

Årets snyggaste färg?

Kan detta vara årets snyggaste läppstiftsfärg? Min kära kollega och vän Samira Ström www.lipnglow.com lurade på mig dessa Make-up Store produkter(mina första) under ett på bokmässan nere i Göteborg..Efter ett par glas Champagne blev det mer och mer av denna underbara färg på mina läppar och jag har inte kunnat leva utan den sen dess.Läppstift "Blush", läppenna "Gum"!

Förresten, är det någon som funderar på att utbilda sig till Make-up artist så passa på nu när Samira jobbar på International Make-up center som lärare! Hon är bäst!Så här ser dom ut på mina tunnis-läppar....

Produkter

Till er som har frågat ang dom produkter jag använde i programmet: Dom finns längre bak i bloggen tillsammans med en bild på min modell..MACs hemsida www.maccosmetics.com

Klar för idag!!

Nu är dagens arbete avklarat, och vi tror programmet blev lyckat!! Här är lite fix bilder..

Tack för idag!


Snart in i sändning..

Nu är det snart dags att gå in i Malou-studion!!

Diors löspuder

Finns det egentligen en snyggare förpackning än Diors löspuder? Färgen heter 002 och är helt fantastisk, det syns inte ens att man pudrat det blir bara en fantastisk både matthet och lyster i ett!

Här kommer shoppinglistan....

Jag är HELT lyrisk inför MACs mineralsmink, nu uppdaterat med rouge och skinfinish som är tvådelad..Man får en helt otrolig lyster av dessa produkter!! Primer- Shiseido,Concealer Dior 410(Moisturizing concealer) Mineralize Satinfinish foundation nr NC 20 lägger jag på med Foundation brush #187, sen applicerar jag Mineralize skinfinish i färgen Medium/Natural and shimmer med en rougeborst faktiskt -# 116 MAC(tänk på att rouge borsten måste vara helt ren från andra produkter), sen arbetar jag in den vackra mineralrougen Gentle med en annan rougeborste-Så snyggt!

Skuggor på ögonen väldigt naturligt shadeat med Dior 685 Pop Look samt lösfransar från MAC (styckfransar olika storlekar).Obs håll utkik efter franslim som blir svart på (jag använde DUO).

Munnen målas diskret med Diors lipliner 263 och MACs "Girl about town".

VOILA!!!


Nu är Angelica klar, det känns jättebra med looken och det är den jag kommer köra på imorgon! Hyn är full av lyster, vi har använt lösfransar och ett stark rosa läppstift!
   Före bilden.

Vi planerar looken för imorgon..

Nu är jag och Diana ute och rekar smink inför morgondagens program..Hamnar som vanligt på MAC!


Angelica, min fina modell kommer in för provsmink......
...vi testar och grejar...

Stephanies smink..

På Stephanies ögon har jag använt: Ögonskuggor-Ricepaper, Bronze, MAC. Eye kohl-Teddy, MAC(världens bästa eye-kohl som man kan sota HUR man vill med!) Mascara-Dior Iconic.

Hud: Dior Capture Total-(min bästa foundation just nu) 030 med MAC foundation brush #189, lite concealer Dior Sculpt nr 002 (med Mac pensel # 252) Ytterst lite puder på näsan Shiseido pressed powder nr 2! Rouge Melba från MAC..

Gloss Transparent beige..

Klar!

Så här fin blev Stephanie!

Nyheter från Dior.

Inför Måndagens program kommer jag använda lite smått och gott från Dior, jag bara älskar deras förpackningar och nya mascaran "Diorshow Iconic" är ger en otroligt genomarbetad frans..



Snyggt!

Stephanie blir fiiiin...

Stephanie ska på en liten fest ikväll så vi bestämde oss för att fixa till henne lite grann, här är lite fix-bilder...

Och här är maken snart klar...

.....bara håret kvar!

Dags att jobba!

Ska strax iväg och träffa min grymma prao Stephanie och jobba med Nyheterna, provade precis MACs nya foundation brush #189 och här är resultatet med Lancomes Aqua Fusion Teintee nr 02! Till detta lite Mineralize Skinfinish från MAC (Porcelain Pink) och Dior Blush 849 med det underbara namnet "Sugar and Spice".

Förberedelser..

Nu laddar jag upp batterierna inför Måndag då jag och min underbara kollega Diana Tillström ska medverka i Malou Efter Tio och prata sminktrender...

Klassiker!

Finns det något bättre än att upptäcka att samma rouge som man körde järnet med för åtta år sen fortfarande är så snyggt? MACs Pink Glow, vilken underbar klassiker

Nu börjar min BLOGG -Sminkhemligheter!

Nu är det dags att börja följa MIN blogg om allt nytt smink, tips om hur man fixar sitt bästa jag och alla hemlisar som vi makeup artister har. Jag kommer skriva om dom saker jag inte kan leva utan i mitt dagliva liv och arbete!

Mina favoriter just idag..

Jag har funderat en stund och kommit på vad som är mina favoriter just idag, och dessa härliga grejer snurrar mest just idag...
Igår hamnade jag på Lancome-disken och bestämde mig för att köpa deras granna mascara Hypnose. Den tjusiga expediten påminde mig om att det fanns en top-coat till med namnet"Strass".Måste ha. tänkte jag och införskaffade dessa godingar.Det blev riktigt snyggt med ett lager top-coat eller två! Strass!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0